Enrico Rava & the Parco della Musica Jazz Lab: Rava On The Dance Floor

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den italiensk jazztrompetist Enrico Rava er et etableret navn på den europæiske bebop- og avantgardejazzscene. Den 73-årige musiker spillede oprindeligt basun, men skiftede til trompet, da han i sin tid hørte Miles Davis. Siden har han spillet med navne som Carla Bley, Paul Motian, Lee Konitz, Pat Metheny, Michel Petrucciani, Joe Henderson og Cecil Taylor og skabt sig et ry som en af Europas bedste trompetister.
Da han for godt tre år siden kom hjem fra en turné, fandt han sin kone siddende foran fjernsynet. Michael Jackson var død et par dage forinden, og nu sad konen og så en optagelse fra en Michael Jackson koncert. Rava, som indtil da kun havde haft et overfladisk kendskab til Michael Jacksons musik, slog sig ned ved siden af konen, og så skete det! Han blev fuldstændig bjergtaget af Michael Jacksons musik. Lige som han årtier forinden var blevet bjertaget af Miles Davis’. Derfor tog han den beslutning, at han ville erobre Michael Jacksons univers. Og albummet, On The Dance Floor, er den foreløbige kulmination på dén trang. Albummet er et stort (12 mands) jazzorkesters entusiastiske versionering af megahits som Speechless, Thriller og They Don’t Care About Us. Et overraskende ekspressivt album med forrygende arrangementer af Mauro Ottolini.
****
ECM Records
56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share