Klezmofobia: Kartushnik

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES #8

Ægteskabet mellem klezmerorkesteret Klezmofobia og butikskæden Tiger er tilsyneladende lykkeligt. I hvert fald er orkesteret – med sine to første CDer, Tantz! fra 2006 og Ganze Welt fra 2008 – tæt på at runde 50.000 solgte eksemplarer, alene i Danmark, og først og fremmest via Tiger-butikkerne. Samtidig er Klezmofobia blevet et efterspurgt liveorkester, som har givet mere end 500 koncerter, primært i Danmark og det øvrige Europa. Konsekvensen heraf – og dét fremgår tydeligt af CD nummer tre, Kartushnik– er, at bandet er blevet meget rutineret, overskudsbetonet og klædeligt fanden-i-voldsk. Ikke rutinepræget, men netop rutineret, glædesstrålende energisk og kantet. Uanset om orkesteret kaster sig over et halsbrækkende, instrumentalt nummer som Romani Sirba eller et lige så halsbrækkende, vokalt nummer som Verdamte Oy Vei fremstår det sammenspillet, insisterende og troværdigt. Og samlet omkring sangerinden Channe Nussbaum, som med stor kraft og selvfølgelighed tager teten og tilfører det karakteristiske element af distanceret humor, som præger orkesterets musik.
****
Tiger Music
52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share