Jacob Anderskov: Granular Alchemy

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den danske pianist, Jacob Anderskov, har tidligere markeret sig som en fornyer af jazzen – bl.a. med det internationalt anerkendte album Agnostic Revelations fra 2010. Anmeldere kaldte albummet visionært. Og dét var det. Alene derfor er det interessant at høre Granular Alchemy, opfølgeren, som er et avantgardistisk, mere direkte, udtryksfuldt og fokuseret album end Agnostic Revelations.
Granular Alchemys fire skæringer udgør en form for metaforisk grundforskning i elementer som vind, hud, metal, sand. Forskningen fokuserer på det taktile – dels det kulturelt og religiøst betingede, dels det der bevidst kan transformeres. Det siger af samme grund sig selv, at musikken er eksperimenterende og fornyende.
Med sig har den danske grundforsker, Jacob Anderskov, en stærk amerikansk konstellation af musikere: saxofonisten Chris Speed, trommeslageren Gerald Cleaver og bassisten Michael Formanek. De tre amerikanere – og deres danske kapelmester – udviser en sjælden evne til at ”finde hinanden” i improvisationerne. Og det er dén evne – kombineret med materialets fornyende karakter – der gør forskningsprojektet interessant for lytteren.
****
ILK Music
39 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share