Grammofunch: Largo At Last

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Der er noget forfriskende over jazztrommeslageren Jeppe Grams og jazzguitaristen Rune Funchs fælles projekt: Grammofunch. Sammen med blandt andre jazzpianisten Simon Toldam og jazzbassisten Jeppe Skovbakke, har de to i en årrække opereret indenfor en ret enestående form for melodisk forførende, næsten filmisk, elektrificeret cross-over-jazz. Og dét gør de igen-igen på Grammofunchs nye album, Largo At Last, som dog er markant anderledes end forgængeren, idet albummet introducerer Grammofunch i et tæt samarbejde med sangerinden Qarin Wikström. Hvor Grammofunchs forrige album bestod af melodisk stramt tilrettelagt, pågående, instrumental wellness-musik, er Largo At Last et mere skingert album med en markant diskant i både vokal og instrumentering. I passager sender det nye album tankerne i retningen af den mere eksperimentale trip-hop, som tog sit udgangspunkt i Bristol i 90erne. Men stadig skal det understreges, at Grammofunch spiller melodisk forførende, næsten filmisk, elektrificeret cross-over-jazz. Rune Funchs elektriske guitar og Jeppe Grams og Simon Toldams keys – kombineret med Wikströms vokal – tilfører bare lydbilledet noget skingert denne gang. Selv om der stadig er noget wellness over Grammofunchs udtryk.
***
44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.