Erik Truffaz Quartet: El Tiempo de la Revolución

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

El Tiempo de la Revolución er den franske trompetist Erik Truffaz’ tiende album på det legendariske, amerikanske jazzlabel Blue Note. Med de første ni album har Truffaz rundet et salgstal på en halv million eksemplarer, men med den umiddelbare tilgængelighed og den kunstneriske kvalitet, der præger både hans ni første og i særdeleshed hans tiende album, burde salgstallene nærmest eksplodere! Erik Truffaz’ kvalitetsbevidste kombination af soft jazz og drum’n’bass er således iørefaldende, at den aftvinger den allerstørste respekt. Musikken bygges op ornamenter, der tilføres et særegen smuk trompeteren og – i enkelte numre – en underskøn vokal. Denne sidste udgår fra Anna Aaron, en schweizisk sangerinde, som med udtalt elegance giver musikken karakter. Der er i det hele taget noget elegant, forførende og psykedelisk skulpturelt over musikken på El Tiempo de la Revolución. Noget på én gang stramt styret og overskudsbetonet frit. Hvor et nummer som Blue Moviefremstår som stramt styret pop, er Un souffle qui passe ren improvisation. Albummet som helhed hænger sammen og underbygges stærkt af videooptagelser fra en koncert i Montreaux.
*****
Blue Note Records
59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.