Wolfgang Haffner: Heart of the Matter

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Wolfgang Haffner er en af Tysklands højest estimerede trommeslagere. En musiker, der har spillet med tyske og internationale jazzstjerner og været sideman på mere end 400 album med selvsamme stjerner. Det er imidlertid, når han optræder i eget navn – med egne kompositioner og egne arrangementer – at den ”rigtige” Wolfgang Haffner bryder frem. Og den ”rigtige” Wolfgang Haffner er altså en mand, der – på sine egne ekspeditioner – opsøger og opdager verdener og genrer, der ikke specifikt kan betegnes jazz, men dog grænser op til jazz. På Heart of the Matter opsøger og opdager han – som på sine forrige tre album i eget navn – en verden bestående af soundscapes, der forener akustisk smoothjazz, electronica og ambient lounge. Musikken i dén verden består af organiske grooves og jazzede soli og afspejler mildt og generøst hele regnbuens farveskala. Der er – trods et fremadrettet drive på albummet – en bemærkelsesværdig ro over musikken. Wolfgang Haffners næsten new-age-agtige udtryk synes således at trække på inspirationskilder som Mike Oldfield, Enigma og St. Germain og forene disses udtryk i et nyt hovedsageligt instrumentalt soundscape.
****
ACT Music
57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.