Momento: Momento

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Fredrik Moth er en forholdsvis ukendt dansk jazzsaxofonist. En af den slags, der som ung er rejst ud i verden med sit instrument i bagagen og både har dygtiggjort og ernæret sig af at spille på gader og stræder, for siden at vende hjem til Danmark og uddanne sig på rytmekons.
Rejserne, der især bragte ham til spansktalende lande – han kom til at opholde sig i flere år i Spanien og siden i flere måneder i Cuba og Argentina – inspirerede ham til at udbygge sin jazzede musik – med flamenco, tango og andet.
Og dén inspiration skinner tydeligt igennem på Momento, Fredrik Moths første danske album. Musikken på Momento kan genrebetegnes som moderne europæisk jazz med et underliggede latinsk groove. Og selv om det hele er skrevet af Fredrik Moth, er det altså også lykkedes ham at inspirere sine sidemen til at deltage i stimuleringen af såvel lytterens jazzede som latinske nerve.
Momento er et habilt og helt igennem sammenhængende latinjazzalbum. Ifølge kapelmesteren selv ”et drømmeprojekt” realiseret. Men Momento er altså også et album, der undervejs fremstår som en skitse af noget andet og mere. Momento er et landskabsafsøgende album, der er lidt vanskeligt at få ind under huden.
***
Gateway Music
54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.