Daniel Herskedal & Marius Neset: Neck of the Woods

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

De to fremragende, norske jazzmusikere, Herskedal og Neset spiller på henholdsvis tuba og saxofon og gør det begge eminent godt. Faktisk SÅ godt, at man bliver bjergtaget af at høre den klang og fylde, de to kan få ud af deres messing-instrumenter, hver for sig og sammen. På melodiske numre som Preludium og Swan Island supplerer de to hinanden suverænt. Faktisk fremstår de – med deres klang og fylde – som meget andet og meget mere end (bare) en duo. De fremmaner en lyd, der sine steder rummer så rig en klang, som var den spillet på instrumenter af træ. Og dét er altså virkelig forunderligt. På nogle numre – f.eks. Neck of the Woods, Swan Island og The Christmas Song – bakkes de to horn op af det svenske mandekor, Svanholm Singers, i et samspil, der fremstår som stringent og integreret i musikken, og dét i sig selv er ære værd. Den forædlede kombination af horn og mandekor fungerer i de numre helt usædvanlig godt! At albummet i øvrigt er godt produceret af Herskedal og Neset – med behørig støtte fra manden bag Edition Records: Dave Stapleton – skader selvfølgelig heller ikke.
*****
Edition Records
41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.