Henning Sieverts: Symmethree

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den internationalt anerkendte, tyske bassist og cellist, Henning Sieverts, har medvirket på mere end 100 plader. Herunder på flere udgivet af det tyske label Pirouet Records. Symmethree er hans nyeste udspil, der – som titlen antyder – er blevet skabt af en trio, der foruden komponisten og kapelmesteren, Henning Sieverts, består af Ronny Graupepå guitar og Nils Wogrampå trombone.
Sammen har de tre formået at skabe et univers, der så at sige forbinder teknisk kompleks europæisk avantgarde med moderne, mere melodisk orienteret, amerikansk jazz. Især langstrakte suiter som Nine O.M.og New Tone Barn afspejler kompositionernes og improvisationernes kompleksitet. Numre som Symmethree og Nine On Twelve afspejler til gengæld også trioens omgang med det melodiske. Alle numre afspejler samspillets kvalitet. Netop dét er albummets mest interessante aspekt: samspillet.
Sieverts, der har spillet med navne som Phil Woods, Roy Hargrove, Marc Ducret, Chris Speed og Norma Winstone demonstrerer, at han sammen med Graupe og Wogram kan skabe et sammensat, men også yderst attraktivt univers.
****
Pirouet Records
55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.