Afenginn: LUX

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES #8

Det internationalt aktive, danske folk-orkester, Afenginn, markerer med sit nye album på tyske Westpark Music, at det rent kunstnerisk har internationalt tilsnit. LUXer således et uhyre velkomponeret, velspillet og velproduceret hele, der har alt det, der skal til for at bane vejen for et internationalt gennembrud.
LUX er et værk, simpelthen. Et værk med elementer af klassisk musik, folk og bastard etno. Og vel at mærke et værk, der synes at markere en kursændring i retningen af det klarere, mere roligt fokuserede, mere melodisk gennemførte, mere filmiske. Uden at musikken dermed har mistet kant!
Tjek et nummer som Obscare, der i dén grad har kant. Men tjek også numre som Luxog Waldhotel Solitaire, der er som nostalgisk, filmiske fortællinger. De to sidstnævnte numre – og flere andre – sender denne anmelders tanker i retningen af græske Eleni Karaindrous fremragende filmkompositioner. Og dét er ikke dårligt!
Afenginns kunstneriske krumtap, komponisten Kim Nyberg, kan fremmane samme nostalgisk drømmeagtige scenarier, som Eleni Karaindrou.  
*****
Westpark Music
55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.