Eivind Aarset: Dream Logic

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den norske guitarist, Eivind Aarset, fik sit første alvorlige, musikalske wake-up-call, da han i 70erne hørte Jimi Hendrix spille el-guitar. Rocklegendens hårdkogte og stærkt raffinerede omgang med guitaren førte hos Aarset til en intens interesse for instrumentet og dets udtrykspotentiale, og dén interesse banede vej for endnu et alvorligt, musikalsk wake-up-call. Dét indfandt sig, da Aarset hørte Miles Davis’ album Agharta, hvorpå Pete Cosey spillede en forvrænget el-guitar, der i lydbilledet syntes at smyge sig op og ned af Davis’ trompet.

Aarset blev guitarist, lyttede i 70erne og 80erne til eksperimenterende jazz, men valgte selv at fokusere på tung rock, indtil han opgav dét og blev studiemusiker og begyndte at dele ud af sin musik- og instrumentforståelse til glæde for mange andre musikere. Aarset har som sideman medvirket på mere end 150 album.
Med Dream Logic debuterer han imidlertid på ECM i eget navn og i en forholdsvis sen alder. Dream Logic er et album med stilfærdigt bølgende soundscapes og drømmeagtige sekvenser skabt af el-guitaren og dens interageren med diskrete samples og programmering. Dream Logicer et magisk, tryllebindende, hallucinerende album.
****
ECM Records

47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share