Goran Kajfes Subtropic Arkestra: The Reason Why vol. 1

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

I 2012 blev han på by:Larm festivalen i Oslo tildelt den prestigiøse Nordic Music Prize for albummet X/Y. Og nu er han her så igen, den spraglede, kroatisk fødte, svenske trompetist Goran Kajfes med det opfølgende og fuldt ud lige så spraglede album The Reason Why vol. 1, der – som titlen antyder – meget vel kan være det først af flere album skåret over samme læst.
Konceptet er det, at Kajfes har været igennem sin pladesamling, udvalgt otte numre og gjort dem til sine egne ved at give dem en brutal omgang med håndmikseren. Han har valgt numre som Clusters Es War Einmal, Edip Ekbayrams Yakar Inceden Inceden, Bo Hanssons Storstad, Soft Machines The Nodder og Archimedes Badkars Badidoom. Og resultatet? Det er blevet et nyt, højenergisk, ekspressivt blandingsprodukt, som lugter af progressiv jazzrock og psykedelisk electronica.
Der er ingen tvivl om, at den vidtfavnende kroatiske svensker føler sig hævet over de herskende konventioner, for så vidt angår musikgenrerne. Men der er heller ikke tvivl om, at han spiller musik på baggrund af en uforfalsket musikglæde, som næsten materialiserer sig for hvert af de otte numre.
****
Headspin Recordings
50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share