Michael Formanek: Small Places

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den amerikanske jazzbassist, Michael Formanek, er et kunstnerisk kraftværk: en eminent jazzmusiker, uanset om han forløser kompositioner eller improviserer. Han kan forbinde det jordbundne med det sfæriske og det graciøse med det kraftfulde.
Dét kan man selv forvisse sig om ved at lytte til Small Places, opfølgeren til hans anmelderroste ECM-debut, The Rub and Spare Change fra 2009.
Med sig har kapelmesteren – som på debutalbummet – pianisten Craig Taborn, trommeslageren Gerald Cleaver og saxofonisten Tim Berne – en kvartet, der af magasinet JazzTimes, er blevet beskrevet som værende i besiddelse af et ”vibrerende instinkt”, der ”kombinerer stringens og hensynsløs løssluppenhed”. Dén karakteristik er dækkende. For sjældent har jeg hørt et jazzorkester, der favner så vidt – og formår at kombinere noget yderst stringent med noget yderst løssluppent.
Small Places er et uhyre musikalsk album, hvorpå komplekse kompositioner og komplekse improvisationer i en sådan grad flyder sammen, at det er vanskeligt at afgøre, hvor det ene tager over fra det andet. Og dét er altså imponerende.
****
ECM Records

71 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.