June Tabor, Iain Ballamy, Huw Warren: Quercus

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Engelske June Tabor er en prisbelønnet folksangerinde. En eminent fortolker af traditionelle britiske viser. En troubadour med en forførende mørk, lyrisk, vemodig stemme. Og dét er så, hvad det er. Men når hun – som på albummet, Quercus – opsummerer syv års samspil med en jazztrio, der i øvrigt består af den dygtige, engelske saxofonist, Iain Ballamy, og den ligeledes dygtige, engelske pianist, Huw Warren, bliver der tale om sang og musik af absolut verdensklasse. Quercus er således et mesterværk – et dragende flot album med folk, der musisk understøttes af den minimalistiske jazzmusiks lyriske improvisation. De 11 sange er sublime sange og melodier understøttet af exceptionelt flotte, improvisatoriske ciseleringer, der næsten har stoflig karakter. Klassikere som Lassie Lie Near Me og Near But Far Away er vemodige højdepunkter på albummet, som simpelthen er et af de smukkeste, jeg i måneder har hørt. Få har, som Tabor, Ballamy og Warren, formået at mikse folk og jazz så fortryllende flot.

******  /  ECM Records  /  59 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share