Eberhard Weber: Résumé

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den tyske jazzbassist, Eberhard Weber, er på verdensplan en gigant på sit instrument. Og dét blandt andet takket være et årelangt samarbejde med den norske jazzsaxofonist Jan Garbarek.
Webers nye album på ECM, Résumé, er et højest usædvanligt fænomen. Det består nemlig (primært) af liveoptagelser af Webers uledsagede solopartier fra hans mange koncerter med Jan Garbareks grupper i perioden fra 1982 til 2007.
Solopartierne har haft en funktion: de skulle lede gruppens koncert fra ét sted til et andet, fra en blok til en anden, og derfor emmede de af fornyelse. Det er dén, der skinner igennem på Résumé.
Weber har haft adgang til mere end 100 koncertoptagelser og mere end 15 timers solopartier. Og det er kondensatet af disse, der udgør Résumé,som må betegnes: et dybt fascinerende stykke musik- og formidlingshistorie.  
De 12 solopartier, der er kommet med på Résumé, er opkaldt efter de byer, hvor gruppens koncerter fandt sted. De præsenteres ikke i historisk korrekt rækkefølge, men helt uanfægtet af historik og aktuelt erfaringsniveau, hvormed de både afspejler en enkelt musikers stringens og hans (og gruppens) gennemgående sans for spontanitet indenfor et trods alt afgrænset udtryk.
*****
ECM Records
47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.