Mimi Terris: The Say It’s Spring

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den unge, svensk/amerikanske jazzvokalist, Mimi Terris – som bl.a. er uddannet ved konservatoriet i København – debuterer i eget navn med The Say It’s Spring. Og det vel at mærke med et materiale, der i næsten enhver forstand lyder, som var det blevet til og foreviget i første halvdel af forrige århundrede.
Produktionen er helt up-to-date, men stilmæssigt sender materialet tankerne på rejse til en anden tid, et andet sted: Sydstaterne. Clark og Haymes’ The Say It’s Spring blev oprindeligt indspillet af Blossom Dearie i 1957, Williams’ og Olivers West End Blues bl.a. indspillet af Louis Armstrong i 1928 og Webster og Ellingtons I Got It Bad And That Ain’t Good bl.a. indspillet af sidstnævnte i 1941 (og siden af både Ella Fitzgerald og Nina Simone).
Det er altså (fortrinsvis) gamle, langsommelige sager, den unge svensk/amerikanske sangerinde graver ud – i ”rettroende” respekt for forlæggene. Og i et fint samarbejde med bl.a. pianisten Gorden Webster og bassisten Cassidy Holden. Men selv om udgravningen lykkes – hvilket den gør i kraft af sangerindens sans for formidling og særegent vokale varme – emmer albummet snarere af nostalgi end fornyelse. Og dét får det til som helhed at virke lidt uudfoldet.
***
Calibrated Music

42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.