Klökkeblömst: Klökkeblömst

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

To gange under DMA JAZZ i november 2012 måtte bassisten, komponisten og kapelmesteren Peter Danstrup op på scenen for at hente en statuette. Den ene gang for ”Årets Danske Jazzudgivelse”, den anden gang for positionen som ”Årets Jazzkomponist”. I begge tilfælde fik han statuetterne for albummet: Beautiful Untrue Things.
Hans besætning på nævnte album bestod af i alt otte mand. To af disse – saxofonisten Anders Banke og trommeslageren Anders Provis – har han taget med sig ind i en ny konstellation: Klökkeblömst. En trio, som hermed debuterer på ILK.
Trioens debutalbum, som hedder Klökkeblömst, vidner ikke bare om Danstrups trang til at udfordre sig selv og sine sidemen, men også om hans trang til at udfordre den traditionelt intime trios udtryk. Triojazzmusikken er således, med Danstrups mellemkomst, blevet krydret med ingredienser, der ikke balancerer ”smagen”, som man ville forvente. Alle trioens numre er skæve, tager livtag med et nordisk klangbillede og undersøger instrumentsammensætningens improvisatoriske muligheder.
Klökkeblömsts musik er åben, søgende, original. Udfordrende uden dog at være avantgardistisk.
***
ILK Music
47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.