Malene Kjærgård: Happy Feet

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Der er mange af dem: yngre danske jazzsangerinder. Og her er endnu en: Malene Kjærgård. Happy Feet er hendes debutplade, men har du været om dig, har du måske allerede oplevet hende på en af landets jazzscener! Hun scenedebuterede nemlig i 2010, og har i løbet af de tre mellemliggende år fået prædikatet: ”Et nyt stjerneskud på jazzhimlen!” Dét prædikat kan jo ende med at blive til virkelighed, men tager man alene afsæt i debutpladen, må man endnu nøjes med at kalde hende et talent. Vel er der et nærvær, en åbenlys sans for formidling og en egentlig musikalitet over hendes vokal. Men tyngde, modenhed og spændvidde kendetegner endnu ikke  hendes vokal. Det er som om, Malene Kjærgård på debutpladen snarere bestræber sig på at synge rent og ramme pænt end på at formidle noget påtrængende. Det lovende ved pladen er imidlertid, at hendes vokale troværdighed synes mest udtalt, når hun synger egne numre (med versioneringen af Skylark som undtagelsen). Hendes egne numre er desværre omgivet af versioneringer af standards, men hendes omgang med eget materiale – og evne til at etablere samspil med kapaciteter som f.eks. Peter Rosendal og Jan Harbeck – lover alligevel bedst for fremtiden. 
***
Calibrated Music
41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.