Matt Holman’s Diversion Ensemble: When Flooded

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på Ivan Rods blog

Matt Holman er en up-and-coming trompetist på den østamerikanske jazzscene. En mand, som nok kan sine standards, men som alligevel har markeret sig klarest på nævnte scene med sine egne kompositioner. De er så godt som alle melodisk sofistikerede, varierede og åbne overfor kollektive improvisationer, hvilket hans debutalbum bekræfter. When Flooded, der er indspillet med Holmans Diversion Ensemble, er et på én gang enkelt og komplekst album – et album bestående af ni af Holmans egne kompositioner, som alle er kendetegnet ved åbenhed overfor kollektive improvisationer. Nok fornemmer man, at Holman – både som komponist og trompetist – har fundet inspiration hos et koryfæ som Ornette Coleman, men sammen med sine dygtige sidemen – klarinettisten Mike McGinnis, cellisten Christopher Hoffmann, guitaristen Nate Radley og percussionisten Ziv Ravitz – er det alligevel noget helt nyt og aldeles anderledes, han udsætter sit publikum for. Se blot på instrumenteringen, og billedet af en atypisk, lidt skinger lyd materialiserer sig. When Flooded lover godt for Holmans fremtid!
***
Brooklyn Jazz Underground Records
56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share