The Fringe: 40 Years On The Fringe

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

The Fringe er et efterhånden legendarisk jazzorkester bestående af saxofonisten George Garzone, bassisten John Lockwood og trommeslageren Bob Gullotti. Orkesteret havde i 2012 eksisteret i 40 år, og 40 Years On The Fringe er en optagelse fra jubilæumskoncerten. Orkesteret havde oprindeligt en anden bassist, men det, at der i midten af 80erne kom en ny bassist til, ændrede ikke på den skæve kurs, orkesteret igennem årene havde fulgt og med Lockwoods ankomst fortsat fulgte. Det er en kurs, der tog sit afsæt i straight jazz, men som også meget snart og meget konsekvent gik i retningen af avantgarde. I dag er The Fringe’ musik total improvisation. Man kan ikke længere tale om, at orkesteret spiller ”numre”. The Fringe spiller ”primitiv”, kraftfuld, abstrakt musik – uden melodier, uden grooves, uden fast rytmik. Og det på et så højt teknisk niveau og med et så højt energiniveau, at man som lytter næsten bogstaveligt blæses bag ud i sit sæde. Man kan sammenligne improvisationsmusikken med et stormvejr og skiftende vindretninger. Det er dét, og det tekniske niveau, der gør oplevelsen af The Fringe så uimodståelig.
****
Stunt Records

62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.