Piotr Beczala: Heart’s Delight – A Tribute To Richard Tauber

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på Ivan Rods blog

I dag er det de færreste, der ved, hvem Richard Tauber var. Men de, der ved det, vil utvivlsomt hævde, at østrigeren var en af det tyvende århundredes største operettesangere.
Så stor var Tauber, at nogle af århundredets største komponister skrev operetter med ham i in mente. Han formåede nemlig med sin fremragende teknik at opbløde – eller rettere: udfordre – grænsen mellem den ”lette” operette og den ”seriøse” opera.
Derved blev han unik blandt århundredets tenorer.
Den polske tenor, Piotr Beczala – en af Europas pt. bedste arvtagere – har helt åbenlyst haft blik for Taubers kvaliteter. Og i øvrigt for kvaliteten af det materiale, som Tauber udødeliggjorde.
Af samme grund har polakken valgt at indspille en stribe af de gammelkendte arier – det vil sige arier af Lehár, Sieczynski, Kálmán, Stolz, Erwin, Romberg, Bohm og Tauber himself.
Heart’s Delight – A Tribute To Richard Tauber er i sandhed blevet en hyldest til Richard Tauber. Og til operetten som genre.
Heart’s Delight – A Tribute To Richard Tauber er blevet som en operetteverdenens greatest hits! Med andre ord: Et kvalitativt gennemført godt bud på en samlet indgang til genren.
Beczala har både den fornødne tyngde og karisma – foruden den fornødne respekt for Tauber og arierne… den tyngde og respekt, der skal til for at levendegøre såvel minde som materiale.  
****
Deutsche Grammophon / Universal Music
62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.