Rudresh Mahanthappa: Gamak

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES #8

Der er en særegen power over den jazzmusik, Rudresh Mahanthappa har skrevet til / forløst på sit nye album. Saxofonistens i sandhed originale musik trækker både på elementer af klassisk sydindisk musik og elementer af progressiv amerikansk rock. Sine steder i musikken aner man endog et element af sydstats country og et element af afrikansk rytmik. Kan det være mere sammensat? Ja, det kan det. For den amerikanske saxofonist med indiske rødder, Rudresh Mahanthappa, har – udover at samarbejde med sine gamle sidemen, bassisten Francois Moutin og trommeslageren Dan Weiss – knyttet guitaristen David Fiuczynski til sig. Og sidstnævnte har både tilføjet Rudresh Mahanthappas musik et traditionelt mellemøstligt og traditionelt kinesisk element. Det er med andre ord et uhyre sammensat eller vidtfavnende lydbillede, der rammer en, når man lytter til Gamak. (Ordet ”Gamak” refererer til den ornamentik, der præger traditionel indisk musik). Men ét gennemgående kendetegn er fremherskende: Der er en fuldstændigt forrygende energi i Rudresh Mahanthappas musik. Gamaker instrumental powerplay fra ende til anden.
****
ACT Music
58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.