Steen Rasmussen Quinteto featuring Leo Minax: Lo Mejor de Cada Casa

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES #8

Den danske jazzpianist, Steen Rasmussen, har tidligere bevist, at han har sans for at spille brasiliansk inspireret musik. Og med Lo Mejor de Cada Casa beviser han det igen-igen.
Lo Mejor de Cada Casa er – som Steen Rasmussens tidligere album – en hyldest til Brasiliens musiske traditioner. Men Lo Mejor de Cada Casa er også et album, der aftvinger respekt af en helt anden karakter og et helt andet omfang end hans tidligere album. Lo Mejor de Cada Casa er nemlig så fremragende et album, at det repræsenterer et markant skridt op ad rangstigen.
Steen Rasmussen har denne gang etableret et samarbejde med den brasilianske komponist, guitarist og vokalist Leo Minax. Og i dét samarbejde ligger forklaringen på hans skridt op ad rangstigen. Rasmussen og Minax er et perfect match! For de formår sammen at skabe et duende – et særlig emotionelt, ekspressivt, autentisk udtryk. Numre som Verão og Alegria er noget nær optimale melodier/sange der forløses noget nær optimalt. Det er numre med sofistikerede, brasilianske stemninger tilsat et element af nordisk melankoli.
*****
Calibrated Music
60 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.