Malick Pathé Sow & Bao Sissoku: Aduna

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES #8

De to senegalesere, Malick Pathé Sow & Bao Sissoku, må betegnes som et perfect match! Kombinationen af Pathé Sows varme vokal og forrygende spil på den lettere metaliske hoddu (et simpelt afrikansk strengeinstrument) på den ene side og Sissokus virtuost klingende spil på den ligeledes metalliske kora (et strengeinstrument, der også kaldes Vestafrikas harpe) på den anden – er simpelthen et perfect match. Af samme grund – og fordi deres sange er så fejende flotte – er deres første fælles album, Aduna, blevet et mesterværk! Adunabestår af nye kompositioner og sange skrevet af Pathé Sow og Sissoku. Men vel at mærke af musik og sange, der er tæt forbundet med Senegals traditionelle sange og musik. Teksterne er (for det meste) opbyggelige – handler (for det meste) om glæde eller er egentlige hyldestsange til naturen, jordbrugerne, kvinderne. Musikken er tilsvarende glædesfyldt og optimistisk (for det meste), præget af harmoni (eller netop det modsatte), af repetitioner (og næsten bevidsthedsudvidende sisseleringer), betagende sang (og korsang) og en aldeles eminent omgang med de traditionelle vestafrikanske instrumenter.
******
MuziekPublique
56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share