Tinariwen: Tassili

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse i tidsskriftet CULTURES #8

Tinariwen er et tuaregisk / berbisk orkester med base i det nordlige Mali. Orkesteret, der internationalt er slået igennem med en poppet, europæiseret form for afrikansk blues (som nok har sine rødder i den traditionelle nordvestafrikanske / malinesiske musik, men ikke desto mindre også er europæiseret blues/pop), har tidligere indspillet og udgivet fire anmelderroste album. Disse er blevet indspillet i enten Paris eller Bamako og primært blevet en salgssucces i Frankrig. Dét fænomen forandrer sig formodentlig ikke med Tassili, selv om albummet (orkesterets femte) er indspillet i den algierske ørken, og musikken dermed har fået yderligere et anstrøg af autenticitet og traditionsforbundethed. Men hvad gør også det? Det afgørende er, at musikken fungerer, at den fænger. Og dét gør den! Orkesterets medlemmer har selv beskrevet forberedelserne som emontionelt mindende om den gang, de som unge musikere sad omkring et bål og sang og spillede på en guitar, der gik fra favn til favn. Når man lytter til Tassili, forstår man billedet. Albummet emmer af dén form for autenticitet og traditionsforbundethed, som billedet af bålet vidner om.
*****
Wedge S.A.R.L. / V2 Records International
54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.