August Rosenbaum: Heights

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Som det var tilfældet på debuten, Beholder, er der noget tilbageholdt roligt, lyrisk smukt og yderst personligt over den unge jazzmusikers nye plade, Heights. Den begavede komponist, kapelmester og pianist formår med det, der forekommer at være helt enkle virkemidler, at skabe et meget dragende melodisk, næsten formfuldendt filmisk univers, som på én gang er enkelt og komplekst. Heights er, som debuten, en godt gennemarbejdet, stringent fokuseret instrumental plade – skabt på grundlag af nogle minimalistiske grundkompositioner, der – via et smukt afbalanceret samspil musikerne imellem – er tilsat nogle afdæmpede improvisationer og tilbagevendende effekter.
Centralt i lydbilledet står naturligt nok August Rosenbaums eget klaver, men kapelmesteren sekunderes smukt af Thomas Morgan på bas, Mads Forsby på trommer, Joel Gjærsbøl og Jakob Bro på guitar, Lars Greve og Otis Sandsjö på sax (førstnævnte i øvrigt også på basklarinet) og Victor Dybbroe på percussion. Afhængigt af, hvor på pladen man sætter sin pick-up, suppleres Rosenbaum af især en af disse sidemen, og i alle tilfælde fungerer det. Men hovedsagen er, at pladen er tænkt som en helhed, og at den fungerer som sådan.
*****

Hiatus
44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.