Peter Marott: When My Dreamboat Comes Home

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Da den danske jazztrompetist og –vokalist, Peter Marott, i 2011 modtog den prestigøse Palæbar-pris var det som en anerkendelse af hans evner til at forny den traditionelle New Orleans jazz. Den anerkendelse har nu udmøntet sig i et første album i eget navn: When my Dreamboat Comes Home, der som titlen antyder genremæssigt befinder sig på og omkring Mississippi floden.
Alle numre er standards, versioneret. Albummet rummer numre som Sweet Georgia Brown, Our Love Is Here To Stay og netop When my Dreamboat Comes Home. Det vil sige, at albummet rummer numre, der i næsten alle tilfælde er skrevet før 2. Verdenskrig, og som associeres med et hav af kendte indspilninger og versioneringer.
Men det særlige ved Peter Marotts versioneringer og album er, at de kendte numre fremføres af en duo: af Søren Kristiansen på klaver og Peter Marott på vokal og / eller trompet. Og netop dét bibringer numrene en ny dimension. Marott og Kristiansen hylder nemlig traditionen, samtidig med at de fornyer den med deres musiske set-up. Af samme grund fremstår det minimalistiske album som forførende upoleret.
***
Calibrated Music
47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.