Vladimir Ashkenazy: Rachmaninov Rarities

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Russisk-fødte Vladimir Ashkenazy har i årtier været en af verdens allerstørste klassiske pianister. Da han i 2012 blev 75 år, påviste han, at han er ”still going strong.” Han indspillede nemlig Rachmaninov Rarities det pågældende år. Og lad det være sagt med det samme: Dét er en fremragende plade, som ikke bare understreger, at pianisten stadig i sin høje alder fuldt ud er vital, men også understreger, at han igennem alle sine leveår har haft en helt særlig tilknytning til landsmanden, komponisten Sergej Rachmaninov og dennes værk. Rachmaninov Rarities er en håndfuld stykker for soloklaver, udvalgt af Ashkenazy. Alle, mesterværker uden lige. Mest kendt er nok den eminente suite, Morceaux de Salon, men ellers består albummet, som titlen angiver, af rariteter. Ikke obskure eller ligegyldige rariteterne, men sublime kompositioner, som bare sjældent høres (af uransagelige grunde). Og alle forløses de fornemt af den aldrende pianist, der ikke efterlader antydningen af tvivl om, at han har landsmandens kompositioner inde under huden.

******  /   Decca Music / Universal Music  /  76 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.