John Scofield: überjam deux

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

I 2002 udsendte den amerikanske jazzguitarist, John Scofield, det anmelderroste succesalbum, überjam.
Nu – 11 år og en række svinkeærinder efter – udsender han en direkte opfølger, überjam deux, der er som en energibar efter lang tids ustillet sult.
überjam deux er et godt produceret, meget pågående, instrumentalt jazz-blues-rock-album, der er kendetegnet ved nogle uhyre medrivende riffs.
John Scofield har i årtier haft afgørende betydning for fusionsmusikken. Han må betegnes som en af fusionens mest fremtrædende stilskabere. Men med überjam deux består hans fusion mest af alt i et stringent miks af jazz, blues og rock. Dét miks er så stilrent, at man kan hævde, at Scofield selv dérmed skaber en stil.
überjam deux er ganske vist elleve numre, men også én respektindgydende energiudladning. Stærkeste enkeltstående nummer er det reggae-inspirerede Dub Dub, som bl.a. er indspillet med gæstemusikeren John Medeski på orgel.
Udover Medeski har Scofield Avi Bortnick (guitar og sampler), Andy Hess (bas), Adam Deitch (trommer) og Louis Cato (trommer) med sig. Og det er altså en konstellation, der formår at rykke sub-genren op i superligaen.
*****
Emarcy / Universal Music
62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.