Anders Jormin: Ad Lucum

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk
Anders Jormin er en af Sveriges helt store jazzbassister. Han har spillet med navne som Charles Lloyd, Tomasz Stanko, Bobo Stenson, Don Cherry og Mark Feldman. Og sideløbende haft sine egne projekter og orkestre.
Et af disse står bag albummet, Ad Lucum. Pågældende orkester blev skabt som et projekt op til Swedish Jazz Celebration i 2010. Orkesteret bestod den gang og består stadig – foruden kapelmesteren – af de to sangerinder Mariam Wallentin og Erika Angell, klarinettisten og saxofonisten Fredrik Ljungkvist og trommeslageren Jon Fält.
Med albummet, Ad Lucum, har de fem skabt et udfordrende, magisk og næsten religiøst søgende, filmisk udtryk med afsæt i nogle digte af danske Pia Tafdrup. Hendes digte er blevet oversat til latin, hvorefter Wallentin og Angell har indsunget dem til de tre instrumentalisters elegante musikledsagelse.
Resultatet er blevet et eminent, gribende album, som – trods et moderne tilsnit – emmer af kammerjazz og klassisk kammermusik. Og hele tiden er der – måske i kraft af det latinske sprog, måske i kraft af musikkens karakter – noget nær religiøst over det.
****
ECM Records
53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share