Julia Lezhneva: Alleluia

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Kiri Te Kanawa har sagt det som følger: ”Af og til dukker der et usædvanlig stort talent op, og Julia Lezhneva er et sådant. Hendes stemmes klarhed og hendes teknik er ekstremt imponerende.”
Lyt til Alleluia, og du vil højest sandsynlig erklære dig enig! Når man hører den unge russer, Julia Lezhneva, forløse de sublime motetter på Alleluia, vil man uvægerligt gentage: Det er ”ekstremt imponerende.” Så imponerende, at selv en erklæret ateist med de religiøse musikstykker vil kunne finde sig selv takke Herren (og hans russiske formidlingskunstner).
På sit debutalbum for Decca, har Julia Lezhneva kastet sig over en række motetter fra 1700-tallet – motetter af Vivaldi (In Furore Iustissimae Irae), Händel (Saeviat Tellus Inter Rigores), Porpora (In Caelo Stelle Clare) og Mozart (Exsultate, Jubilate).
Og hvad hun ikke får ud af dem er ikke værd at tale om. Hendes forløsning af motetterne er overbevisende, som ind i helvede. Hendes fortolkning af de såkaldte ”koncerter for stemme”, som både er dybe og temperamentsfulde er ganske enkelt så eminent, at hun med sin stemmes distinkte klarhed får de fire komponister bundet sammen til én enhed.
*****
Decca Music / Universal Music
61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.