Aske Drasbæk Group: Old Ghost

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den unge altsaxofonist, Aske Drasbæk, har markeret sig i en række forskellige sammenhænge, men tydeligst som ankermand i DMA-vindende Orpheus.
På hans nye plade – som udkommer på vinyl – har han imidlertid lagt altsaxofonen til side og fundet barytonsaxofonen frem. Og dén – kombineret med Per Møllehøjs og Søren Dahls guitarer, Tapani Toivanens bas og Andreas Frylands trommer – udgør det kunstnerisk / instrumentale afsæt for Aske Drasbæk Group og den melodisk, lyriske instrumentaljazz, som kendetegner Old Ghost som helhed.
Materialet er nyskrevet, hovedsageligt af Ask Drasbæk, og fremstår som søgende og alt andet end nostalgisk – trods det, at den udkommer på det næsten udfasede format, LPen.
Ghost er en ny konstellations flotte debutplade. En plade med en varm, helt særegen klang. Og en plade med en fint afstemt afbalancering af det kompositoriske og improvisatoriske element.
Musikken rummer nogle elegante henvisninger til den afdøde svenske instrumentkollega, Lasse Gullin, men er samtidig sin egen: En minimalistisk, enkel form for musik, der er i tråd med den, vi kender fra andre yngre jazzmusikere såsom August Rosenbaum og Jakob Bro m.fl.
*****
Gateway

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.