Susanne Abbuehl: The Gift

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den schweizisk/hollandske sangerinde, Susanne Abbuehl, har en forkærlighed for poesi. Det fremgår af de tre album, hun indtil videre har udgivet på ECM. Man kan beskrive hendes musik som poesi omsluttet af melankolsk sang og musik.
Hvor hendes to første album, April og Compass, kredsede om poesi om udlængsel, kredser poesien på The Gift om det at være hjemme. Og med afsæt i poesi af Emily Dickinson, Emily Brönte, Sara Teasdale og Wallace Stevens, bliver Susanne Abbuehls musik så at sige en organisk forlængelse af den poesi.
Hendes melankolsk længselsfyldte vokal – kombineret med et nedtonet, instrumentalt kammerjazzakkompagnement ved Matthieu Michel (horn), Wolfert Brederode (klaver) og Olavi Louhivuori (slagtøj) med blik for selvsamme melankoli og længslen – styrker ikke desto mindre poesien. Man føler sig således med The Gift taget ved hånden og draget ind i poesiens drømmende spektrum af selvfortabelse, tristtese, komplekse følelser.
The Gift er et fremragende album af helt usædvanlig tekstuel, vokal og instrumental tyngde.
******
ECM Records
61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.