Vokalselskabet Glas: Wisdom of Birds

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Glas er et nordisk vokalensemble bestående af syv kvinder, der synger bulgarsk a capella. Ensemblet, der blev dannet i København i 2001, består af Anne Eisensee, Marianne Søgaard, Katrina Petersen, Tine Refsgaard, Marte Schau, Else Schantz Juutilainen og Maria Kynne – syv yderst kompetente sangerinder. Glas var ti år om at nå frem til udgivelsen af en debut-CD, men da den endelig kom – i form af Kopirin – blev den fortjent nomineret til en Danish Music Award. Og det kan have været dét, der åbnede dørene for et samarbejde med Peter Peter og Kira Skov omkring disses fælles album, Persona fra 2012. Men, som det vil fremgå af ensemblets eget nye (andet) album, Wisdom of Birds, har de i sig selv et højt præstationsniveau. Wisdom of Birds er kompleks, og dog umiddelbart tilgængelig – selv om der synges på bulgarsk. Albummet giver undertegnede mindelser om, Madra, det fremragende a capella album, som britiske Miranda Sex Garden udsendte i 1991. Der er hos Glas, som hos Miranda Sex Garden, noget gotisk over den herskende sound. Noget dark wave. Et element af noget mørkt, smerteligt, men også en begejstret parathed, som skaber en konstant spænding i udtrykket.

****  /  Gateway Music  /  41 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share