Nils Wogram: Riomar

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Nils Wogram er en mand, der tidligere har komponeret komplekse tonale abstraktioner, der kan genrebetegnes som ny kompositionsmusik. Dét samme har han gjort til sit – og orkesteret Root 70s – album, Riomar, der bekræfter at jazzbasunisten og hans slæng har en helt særskilt interesse i at afklare, hvad det afstedkommer, når klassisk uddannede musikere sættes til at spille en groovy form for jazzmusik – komponeret såvel som improviseret musik. Resultatet er dragende.
Riomar er et komplekst album, men samtidig et let, lyst og intimt album. Det er ikke en syntese mellem klassisk og jazz, men et album hvorpå klassiske musikere betjener sig af den dynamik, der kendetegner jazz. Og det er måske dét – den klassiske musikers disciplin og stringens, i det univers af frihed – der gør albummet så umiddelbart fascinerende midt i al kompleksiteten.
Man fornemmer, at den østrigske tolv-tone komponist Anton Webern (1883-1945) spøger i baggrunden. At innovative Nils Wogram gerne videreudforske det landskab, som Webern – og før ham: Arnold Schöenberg – tegnede skitserne af. Og dén selvpåførte opgave er megen ære værd.
****
Label: NWOG Records

67 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.