Martynas Levickis: Martynas

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Det er aldrig sket tidligere, at det legendariske label for klassisk musik, Decca Classics, skriver kontrakt med en harmonikaspiller. Alene derfor er der grund til at hæfte sig ved ”ægteskabet” mellem Decca og den litauiske harmonikaspiller, Martynas Levickis.
Den unge musiker har studeret ved The Royal Academy of Music i London, men det var, da han i 2010 både vandt et talentshow i litauisk TV og harmonikaspillernes World Cup, at han blev den succeshistorie, der banede vej for en kontrakt med det engelsk/amerikanske selskab.
Martynas er Martynas Levickis’ debutalbum – et fejende flot, festligt og fascinerende sansebombardement af et album, hvorpå harmonikaspilleren med forskellige konstellationer bag sig både fortolker klassiske musikstykker (af komponister som Brahms, Verdi, Bizet, Bach og Mozart), klassiske tangoer (af f.eks. Gardel/Le Pera) og moderne poprock (af bl.a. Lady Gaga) foruden traditionelle folkeviser, chansons og andet. Det interessante er, at man – uanset om Levickis fortolker Bachs Air fra suite nr. 3 i D moll eller Lady Gagas Telephone – må bøje sig i støvet for hans kvaliteter som musiker. Uanfægtet af, at hans album – som følge af en indifferens overfor genrekonventionerne – ikke fremstår som ét hele.
****
Decca Classics / Universal Music
48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.