Charles Lloyd & Jason Moran: Hagar’s Song

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den 75-årige amerikaner, Charles Lloyd, har i de sidste tre årtier udsendt flere væsentlige værker på det legendariske, tyske label ECM. Han har været en af de tre årtiers allerstørste jazzsaxofonister, internationalt. Og bl.a. spillet med Duke Ellington, Billy Strayhorn og Keith Jarrett.
Den næsten 40 år yngre amerikaner, Jason Moran, har igennem det sidste årti været en af Charles Lloyds nærmeste sidemen, men også med egne konstellationer udsendt en række væsentlige værker på det legendariske, amerikanske label Blue Note. Han har været en af årtiets allerstørste jazzpianister, internationalt.
Sammen har netop de to skabt det nye duo-album, Hagar’s Song, som i melodivalg afspejler den musik, der udgør lydtapetet i Charles Lloyds lange liv. Albummet, der markerer Charles Lloyds 75 år på kloden, rummer bl.a. versioneringer af standards som Duke Ellingtons Mood Indigo, Billy Strayhorns Pretty Girl, George Gershwins Bess, Is My Woman Now, Bob Dylans I Shall Be Released og Brian Wilsons God Only Knows – foruden en suite af Charles Lloyd, Hagar Suite, der er en forrygende hyldest til hans oldemor.
Albummet som helhed er sanseligt smukt. Lyrisk og levende. Men også ramt af den svaghed, at det selv – i passager – antager karakter af lydtapet.
****
ECM Records
69 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.