The Philharmonics: Oblivion

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse i tidsskriftet CULTURES #3/4 2013

De er perfektionister, ikke pedanter. Netop derfor er det interessant at høre det klassiske ensemble, The Philharmonics, der må anses for at være et fritidsprojekt for en håndfuld professionelle musikere, der ellers indtager deres faste pladser i Wiener- og Berliner Philharmonikerne. Ensemblet, The Philharmonics, består af tre violinister, en cellist, en bassist, en pianist og en klarinettist. Og ensemblets afsæt? Det er en undren over, hvorfor det altid er klassiske valse og romantisk kammermusik i det hele taget – og ikke eksempelvis klezmer, sigøjnermusik og tango – man forbinder med Wien, når nu byen også fostrede en komponist som Fritz Kreisler og musikhistorisk har opsamlet inspiration fra meget forskellige egne / regioner / kontinenter. Når man hører The Philharmonics arrangere og eksekvere musik af så – trods alt – forskellige komponister som Strauss, Brahms, Saint-Saens, Godard, Enescu og Dinicu – foruden Reinhard, Piazzolla og Bernstein – må man lade sig imponere. Især fordi musikken fremføres med perfektionistisk snilde. Og fordi den på forunderlig vis hænger sammen – trods et indbygget genremiks.
****
Deutsche Grammophon
67 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share