Ralph Towner, Wolfgang Muthspiel, Slava Grigoryan: Travel Guide

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Pladeselskabet ECM kalder med rette Travel Guide for et internationalt topmøde. Albummet er således et iscenesat møde mellem tre af den internationale jazzscenes helt store guitarister: amerikanske Ralph Towner, østrigske Wolfgang Muthspiel og kasakhisk/australske Slava Grigoryan. De tre mødtes første gang i 2005 for at give fælles koncerter i Australien, men i 2009 indspillede og udsendte de også et album på Muthspiel’s label, Material Records. Glæden over samarbejdet og det første album var så udtalt, at Towner ”solgte” det til ”sit eget” selskab ECM. Og her foreligger så – langt om længe på højeste international niveau – trioens pladedebut på det hæderkronede tyske label. Towner har selv været knyttet til ECM i mere end 40 år, og hans ord har helt åbenlyst haft vægt, da selskabets ejer og producer, Manfred Eicher, skulle involveres. Men det har han gjort – involveret sig – og kombinationen af den virtuose guitartrio og den tyske producer er åbenlyst lykkelig. Dét, de tre guitarister har til fælles, er en stærk fornemmelse for melodisk struktur, en sans for den lyriske improvisation og en fornemmelse for pausens betydning. Og resultatet af deres sammenspil er – i Eichers hænder – blevet fortryllende.

*****  /  ECM Records  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share