Stefano Battaglia Trio: Songways

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den italienske pianist, Stefano Battaglia, har flere gange fortjent modtaget anmelderros. Eksempelvis blev hans forrige triojazzalbum på ECM, The River of Anyder fra 2011, af allaboutjazz.com kaldt ”en af årets smukkeste klaveroptagelser”. Dét udsagn kan jeg tilslutte mig! Og jeg kan tilføje, at Battaglias nye triojazzalbum, Songways, vil stå tilbage som et af de smukkeste fra 2013.
Songways er lyrisk, sfærisk, melodisk, gribende, smuk instrumentaljazz, som på én gang er uhyre tilgængelig og alligevel så kompleks, at hver aflytning afdækker nye lag og beriger på ny.
Battaglia har skrevet sin musik, så den med respektindgydende elegance balancerer mellem modal pre-tonal kirkemusik, ren tonal musik og abstrakte teksturer. Hvert nummer refererer til et litterært værk. Et af albummets smukkeste numre, Ismaro, refererer f.eks. til den by Homers hovedperson angriber i den episke fortælling Odysseen. Nummeret, Mildendo Wide Song, referer til lilleputternes by i Swifts roman om Gullivers rejser. Og titelnummeret til Calvinos De usynlige byer.
Songwaysunderstreger, at Stefano Battaglias trio med bassisten Salvatore Maiore og trommeslageren Roberto Dani er en af Europas pt. bedste.
******
ECM Records
78 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.