José James: No Beginning, No End

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Sædvanligvis forbinder man det amerikanske label, Blue Note, med jazz. Men i tilfældet José James er genredefinitionen mere sammensat end som så. For vel er der elementer af jazz i hans musik, men det vil være mere dækkende at sige, at den udgør et funky miks af jazz, soul og funk – og i øvrigt er konstrueret på et fundament af electronica.
Enkelte numre på No Beginning, No End har dance-hit potentiale. Det gælder f.eks. et nummer som Sword + Gun, hvorpå amerikaneren synger duet med den fransk/marokkanske sangerinde, Hindi Zahra. Og det gælder et nummer som Come To My Door, som amerikaneren selv forløser med stor autoritet – og vel at mærke: med sublime sidemen som Robert Glasper, Pino Palladino og Emily King ved sin side.
Begge disse numre – og flere andre – ”ruller” og animerer i den grad til dans. Men No Beginning, No End er ikke en metervare, som så megen anden dansemusik. José James album fremstår uhyre personligt, autentisk, fokuseret. Og som båret frem af eminent samspil, en fremherskende basgang og sangerens egen silkebløde baryton.
*****
Blue Note Records
65 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.