Benjamin Grosvenor: Rhapsody in Blue

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Man kan ikke undgå at tabe kæben. Her sidder en 20-årige brite – 20-årig! – bag et grand piano og brillerer som fortolker af storværker af Saint-Saëns, Ravel og Gershwin! Her sidder han, som solist foran The Royal Liverpool Philharmonic Orchestra dirigeret af James Dudd, og åbner med sin romantisk, poetiske tilgang til værker af de nævnte den klassiske musik, så man må bøje sig i respekt.
Benjamin Grosvenor spiller aldeles eminent! Han udforsker alle mulighederne på den distinkt tonale pallette og giver med en helt enestående fyldig klang og kongenialitet med komponisterne farve til værker, der – med denne, hans første koncertindspilning – afsætter et fornyende, uudsletteligt aftryk.
Rhapsody in Blueer et album, der vil kunne åbne alverdens døre for ”drengen” – den første brite i 60 år, den yngste brite nogensinde – der har skrevet kontrakt med Decca. Albummet som helhed er respektindgydende, imponerende, mesterligt. Men denne lytters fokus samler sig alligevel om Grosvenors udlægning af Ravels Klaver Koncert i G mol og Gershwins Rhapsody in Blue. De samtidige komponisters værker bindes på en forunderlig organisk måde sammen i Grosvenors verden.
*****
Decca Classics / Universal Music
66 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.