Jakob Bro: December Song

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Med pladen, December Song, afslutter den danske jazzguitarist, Jakob Bro, (desværre) en trilogi. Dens to første plader, Balladeeringog Time, høstede – meget fortjent – anmelderroser og international opmærksomhed. Og dét både i kraft af Jakob Bros helt enkle, sfærisk svævende kompositioner, og i kraft af den dynamik som konstellationen bag ham formåede at tilføre. Men bare få minutter med December Song i højttalerne, og man må notere sig, at trilogiens tredje plade udgør et eminent punktum i et eminent værk i tre dele.
To koryfæer har hele vejen igennem stået bag Jakob Bro – nemlig saxofonisten Lee Konitz og guitaristen Bill Frisell. Jakobs Bros møde med de to eminente musikere og den nu afdøde mentor, trommeslageren Paul Motian – som kun nåede at være med på det første album, men til hvem Jakob Bro har dedikeret December Song – har helt sikkert været afgørende for, at den første plade blev til tre, som samlet set udgør et af det sidste årtis mest afgørende værker i dansk (og international) jazz.
December Song medvirker i øvrigt bassisten Thomas Morgan og pianisten Craig Taborn, men uanset det, at trilogien har budt på ændringer både i konstellation og instrumentering, er og bliver den samlet set et fremragende hele, der som tre sammenhængende runer vil stå mejslet i sten for eftertiden.
Nu, da der alligevel bliver sat punktum, får køberen af pladen (ikke af CDen) som en gratis bonus adgang til at downloade fortolkninger af numre fra Balladeering og Time – fortolkninger ved Trentemøller, Teitur, Mike Sheridan, Mikael Simpson og Maria Laurette Friis m.fl. – og de fortolkninger understreger bare, at trilogien er aldeles fremragende.
*****
Loveland Records / Pladekisten
47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.