Cliff Hines: Wanderlust

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES #3/4 2013

Den New Orleans-baserede guitarist og komponist, Cliff Hines, er indbegrebet af innovativ, kreativ energi. Og dertil kommer, at han – som New Orleans – er åben overfor oversøiske impulser. Af samme grund er hans nye, bemærkelsesværdige album som et mangefarvet katalog, skabt på grundlag af en åbenlys interesse for de farver, der kendetegner musikken i Caribien, Latinamerika, Afrika, Spanien, Centraleuropa, Mellemøsten, Asien og – trods alt også – New Orleans.
Både Cliff Hines og hans sidemen har genrer som jazz, rock, funk, hip-hop og electronica under huden. Også derfor er den musik, de sammen skaber – på baggrund af Cliff Hines’ originale kompositioner – vanskelig at genrebetegne. Man kan kalde den electro-akustisk musik: musik, der hviler på et elektronisk lydlandskab og musik, som det ene øjeblik henter inspiration i ét kontinent, på en tid, det næste i et andet kontinent, på en anden tid. Wanderlust er med andre ord mange-facetteret, fornyende, genremæssigt åben og samtidig enormt stilsikker musik, der emmer af en tilsyneladende selvfølgelig autoritet og autenticitet.
****
Eget selskab
60 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.