Pink Martini: Get Happy

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES #3/4 2013

Thomas Lauderdale er hovedmanden bag Pink Martini – et amerikansk orkester, der med boblende overskudsbetonet livsglæde fremelsker musik i grænselandet mellem cabaret, jazz, latin, lounge og klassisk musik. Udgangspunktet for Pink Martinis album, Get Happy, var et ønske om at indspille Charlie Chaplins klassiker, Smile.
Tænk en gang på dén titel, på albummets titel og på orkesterets navn, og du vil fornemme, at Pink Martini ikke er lig vinterdepression og nordisk melankoli. Pink Martini er livsgnist og gas. Og i den forstand: en fest i øregangen.
En helt særlig ting ved Pink Martini er, at orkesteret denne gang har giftet sig med sangerinden China Forbes, som sammen med co-lead-sangerinden Storm Large, for første gang optræder på en indspilning af Pink Martini – som afløser for Phyllis Diller, der døde efter indspilningen af blot ét nummer.
I sig selv er China Forbes en gevinst for Pink Martini. Men orkesterets fest forringes ikke af, at hun på enkelte numre synger duet med folk som Rufus Wainwright, Philippe Katerine og Meow Meow. Eller af, at sangene synges på så vidt forskellige sprog som engelsk, tysk, fransk, spansk, rumænsk, tyrkisk, farsi, kinesisk og japansk.
****
Naïve Records
54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.