Martin Speake: Always A First Time

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Martin Speake er en britisk altsaxofonist, som bl.a. har spillet med Itchy Fingers, Fever Pitch og Eternal Triangle og igennem de sidste tyve år udsendt flere af sine egne solo-, duo- og ensemble-projekter, bl.a. på tyske ECM Records.
Hans nye dobbeltalbum, Always At First Time, er udsendt af britiske Pumpkin Records, og på dét indtager Martin Speake rollen som komponist, saxofonist og kapelmester i en jazztrio, der i øvrigt består af Mike Outram på guitar og Jeff Williams på trommer.
Always At First Time er et forsøg på – fra Martin Speakes side – at nå ind til en kerne i musikken, ind til dens nerve, ind til dens basale natur. Triojazzmusikken er enkel og samtidig kompleks. Næsten at sammenligne med resultatet af en form for grundforskning. Den er udfordrende og momentvis lige frem, melodisk, standardiseret, klassisk.
Materialet er mestendels skrevet af Martin Speake, men man hæfter sig også ved versioneringen af etablerede ballader som Bewitched, Bothered and Bewildered (af Lorenz Hart og Richard Rodgers) og If I Loved You (af Richard Rodgers og Oscar Hammerstein). Og ved versioneringen af Puccinis O Mio Babbino Caro. Nævnte ”skæringer” understreger, hvor stor en saxofonist Martin Speake er.
****
Pumpkin Records
101 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.