Bjarne Roupé: Light And Dark

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Det er 25 år siden, han sidst udgav en plade i eget navn. Men dét er ikke ensbetydende med, at Roupé – som tilhører den europæiske elite af jazzguitarister og –komponister – har ligget på den lade side. Tværtimod har han spillet i adskillelige konstellationer og undervist et utal af unge (på Rytmekons) igennem det kvarte århundrede.
Nu er han ikke desto mindre tilbage, i eget navn, med en plade (eller rettere: CD) der fortjener opmærksomhed for sin velklingende, lyrisk, melodiske instrumentaljazz.
Light And Dark er en CD præget af rutinens tyngde. Materialet, der fra ende til anden er skrevet af kapelmesteren selv, forløses i et tæt samspil med saxofonisten Tomas Franck, bassisten Lennart Ginman og trommeslageren Aage Tanggaard. Det er altså etablerede sidemen, Bjarne Roupé har ”trommet sammen” til lejligheden. Sidemen, der formår at føje dynamiske dimensioner til de i forvejen velskrevne kompositioner, der naturligt nok giver elguitaren en hovedrolle.
Light And Dark er moderne, nordisk jazz. Lytteværdig instrumentalmusik fremført med tyngde og troværdighed.
****
Stunt Records / Sundance

45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.