Thierry Lang: Lyoba Revisited

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Pianisten, Thierry Lang, er – set med internationale briller – en af Schweiz’ absolut største jazzmusikere pt. Han er det, man kalder en eksportsucces. Og dét faktum skyldes ganske givet, at han – både som musiker og komponist – er eminent dygtig. Og i øvrigt at hans instrumentale jazzmusik er melodisk, umiddelbart tilgængelig og dermed salgbar.
Han har – som sideman – været på ønskelisten hos koryfæer som Johnny Griffin, Art Farmer, Billy Bobham, Dino Saluzzi og Toots Thielemans. Og han har – i eget navn – indspillet og udgivet en række bemærkelsesværdige CDer, her iblandt flere på amerikanske Blue Note.
Hans nyeste CD i eget navn, Lyoba Revisited, som er udkommet på tyske ACT er som en sum af de fornemmelser, erfaringer og muligheder, han indtil nu har opsamlet og forfulgt. Lyoba Revisited er helt konkret en nyindspilning af numre, som han tidligere har udgivet på to album på et schweizisk label i 2008 og 2009. Lyoba Revisited er med andre ord – for kunstneren – kendt stof, der nyfortolkes og gøres tilgængeligt for et internationalt publikum. At materialet i nyindspilningen understøttes af fire celloer giver den en særegen dybde og karakter af kammerjazz.
Den melankolske instrumentalmusik er smuk – sine steder næsten for pæn – og kendetegnet ved en skøn klang.
****
ACT  Music
69 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.