Samuel Blaser Consort in Motion: A Mirror to Machaut

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den unge, schweiziske jazztrombonist har spillet med navne som Paul Motian, Thomas Morgan og Marc Ducret, for blot at nævne nogle! Men på hans nye album, der udgives af det canadiske label Songlines, spiller han sammen med Joachim Badenhorst, Drew Gress, Russ Lossing og Gerry Hemingway. Og dét, de fem eminent dygtige musikere sammen fremmaner, er instrumental jazzmusik inspireret af to franske klassiske komponister fra middelalderen.
Musikken – som den fremlægges på A Mirror to Machaut – er skrevet eller arrangeret af Samuel Blaser, men den tager i de fleste tilfælde afsæt i forlæg af Guillaume de Machaut (ca. 1300-1377) eller Guillaume Dufay (ca. 1397-1474). Konceptet er altså følgende: A Mirror to Machaut er en sammensmeltning af middelalderlig musik og moderne jazz, der nok tager afsæt i enkle melodilinjer, men derfra improviserer sig frem til noget andet og mere.
Idet Samuel Blaser udvalgte de oprindelige kompositioner, fokuserede han på modificerbare melodier, harmonier og rytmer. Men enkelte numre er – efter hans bearbejdning – blevet modificerede, at forlæggene dårligt lader sig ane. Andre numre er til gengæld tro overfor forlæggene. Og helt generelt: Det fungerer utrolig godt!
****
Songlines Recordings
57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.