Niels H.P.: Bumpy Road

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Niels H.P. er mest kendt for sin centrale rolle / medvirken i et utal af  musikteaterforestillinger. Subsidiært for sin fortid i funkbandet Ridin’ Thumb. Men han har også – eller rettere: især – noget på hjerte, når han optræder i eget navn, på eget værk.
I 2004 debuterede han – som sådan – med det anmelderroste album Promises of Rain, men det nye album, Bumby Road, har alt det der skal til for at høste flere roser fra samme bed. Bumby Road er således et virkelig fedt og formfuldendt funk-, soul- og jazzpop-album, hvormed Niels H.P. understreger, at han er førsteudfordrer til Erann D.D.’s titel som forsvarende mester. (Det er bemærkelsesværdigt, at de begge har forkortet deres mellem- og efternavne).
Bumpy Road er et godt gennemtænkt og godt gennemarbejdet album, der igen-igen afslører, at Niels H.P. har en legende let tilgang til sangskrivningens kunst (om end han har skrevet flere numre sammen med Asger Steenholdt) og til det at omsætte sang til virkelighed. Albummet fungerer i dén grad. Det swinger. Og afslører, at Niels H.P. kan sin Stevie Wonder og Paul Simon.
****
Sundance
43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.